Robocup 2015 Hefei

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako prežiť v 8 a pol miliónovom meste

Peši sa to veľmi neoplatí
Do Hefei, metropoly východočínskej oblasti Anhui, sme sa dostali rýchlovlakom zo Šanghaja. Cesta to bola ozaj príjemná, vlak často dosahoval rýchlosť 250km/hod a celkovú trasu 466 km sme prešli za 4 h 24 minút, čo mohlo byť aj skôr, ale zohnali sme lístky už len na spoj s dlhšími zastávkami v staniciach po ceste. V Hefei nás už čakala skupinka dobrovoľníkov, ktorí (môžem aj po štyroch dňoch potvrdiť) zabezpečujú účastníkom súťaže ROBOCUP ozaj že kvalitný servis. Bez nich by bolo skoro nepredstaviteľné prežiť v tak veľkom svete, kde sú pre vás miestne slová aj písmenká len cudzí zvuk a obraz a rovnako tak znejú aj Vaše slová a písmenká pre väčšinu domorodcov.Hneď zo stanice nás autobusy rozvážali do hotelov a každý deň máme jednu cestu z hotela na súťaž a jednu cestu späť do hotela zdarma. Dobrovoľníci robia spoločníkov našim deťom počas práce, keď to my máme kvôli prísnym súťažným pravidlám zakázané, pomáhajú nám dostať sa do bánk, informujú o možnostiach stravovania a robia nám tlmočníkov čínština/angličtina vždy, keď to situácia vyžaduje. Hefei nám okrem dočasného domova počas súťaže prezradilo, že cestovanie taxíkmi je tu skutočne lacné a tak mestskú dopravu sme ešte nevyužili a peši ? No pôvodne sme si mysleli, že zo súťažnej haly budeme chodiť peši, veď je to len susedná ulica, ale zatiaľ som si netrúfol. Potrebujete totiž prejsť po tej susednej ulici 6km a ono by to nemuselo byť až také únavné, keby na tej trase niečo zaujímavé bolo, ale nič, len dlhé betónové cesty, raz nadjazdy, inokedy podjazdy a nepostrehol som, či vedie pozdĺž tejto "ulice" po jej celej dĺžke chodník. 6 km trasa taxíkom stojí 1,50 Eura. Musíte si však zobrať taxík oficiálny. Čierni taxikári by Vás dokázali zodrať z kože. Bez kartičky s čínskym popisom adresy nášho hotela sa ale nikam nepúšťame, návrat je potom totiž neistý. Hefei má svoju históriu i prírodné atrakcie, tiež hľadáme niečo pre deti, ale o tom až nabudúce, lebo zatiaľ to bolo len od rána do noci mordovanie sa s robotmi.

Hefei | stály odkaz

Komentáre

  1. Nefalsovana radost
    Jooj velmi dobre sa to cita. Tesim sa na vase rozpravanie. Drzim nadalej palce.
    publikované: 21.07.2015 12:51:19 | autor: riaditelka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. len tak
    som rada že je všetko OK a teším sa že sa vy tešíte......len deti by sa mohli s nami častejšie spojiť - už sa teším kedy sa vrátite
    publikované: 21.07.2015 14:14:54 | autor: Marcela (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014