Robocup 2015 Hefei

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mamiii, keď prídem domov, navar mi ...

Čínska kuchyňa a šikmé oči
Možno poznáte ten vtip, že prečo majú Číňania šikmé oči ... No keď zasadnú k jedálenskému stolu a pozrú na dnešné menu, chytia hlavu do dlaní (prsty vedľa očí), oprú lakte o stôl (prstami natiahnu kožu vedľa očí) a zvolajú "Zase ryža !?!". Je to tak. Ryža je tu všade. V obchoďáku nájdete vysypanú veľkú kopu ryže na stole a lopatkami si ju môžete naložiť do sáčku (ale nemusíte, nákup je platný aj bez nej :). Keď sa bavíme s deťmi, že na aké jedlo sa tešia domov najviac, tak ja vravím, že ryžu si dám až v septembri, t.j. že ju mesiac nemusím vidieť. Na čo sa tešia vaše deti, si pozrite v komentároch k tomuto článku. Priznám sa, že ma prekvapilo, keď som videl Číňanku pri pokladni so sáčkom zemiakov. Na druhý deň sme tie zemiaky našli aj v regále a dokonca na inom mieste ponúkali hotové rýchle jedlá - no musím uznať že perfektné zeleninové placky. Sem tam človek natrafí na niečo podobajúce sa mini-pizze a na raňajky vám bežné dávajú parenú buchtu (často ako jediné pečivo). Inak si pečivo v obchode kúpiť dokážeme, ale zatiaľ vždy iba sladké a až na jednu výnimku riedke - špongiovité. Pravý hustý slovenský chlieb, to je to, na čo sa domov veľmi teším. Ešte že sme do kufrov z domu vzali jeden celý bochník. To nám pomohlo zmierniť odvykaciu kúru. Na hoteli v Žltých horách sme včera, v prvý deň návštevy objednali niekoľko rôznych jedál. Až na kyslopikantnú zeleninovú polievku sa všetko zjedlo a chutilo, takže zdá sa predsa len neprídeme domov ľahší ako naše kufre. Tak a teraz už hurá na raňajky (aby mi všetko nezjedli .... tak to asi nehrozí :)

Mamiii, keď prídem domov, ... | stály odkaz

Komentáre

  1. Ja sa domov teším na
    Maťa - bublanina
    Slávka - srdiečka na smotane
    Zdenka - šľahačkový krémeš
    Alenka - vafle s čokoládou a šľahačkou
    Adam - segedínsky guľáš s knedlíkom
    Marek - burger, hranolky, nugety
    Tadeáš - špagety, francúzske zemiaky
    Samo G. - rezne + hranolky (je to jedno, hlavne nech sa to je s vidličkou)
    Samko V. - ryža (!?!?)
    Lukáš - dopíše sám
    publikované: 29.07.2015 01:18:34 | autor: šicke dzeci (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. FAJNOTKA
    O. K. Navaríme Ady. Fajny kvašny :)
    publikované: 29.07.2015 15:02:49 | autor: Božekovci (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. chlieb
    Myslim, ze chlapci sa od tohto momentu budu ovela realnejsie modlit ' chlieb nas kazdodenny....' :-) :-) :-) len aby sa nepomylili ze ryza kazdodenna.....:-)
    publikované: 30.07.2015 16:02:49 | autor: riaditelka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014