Robocup 2015 Hefei

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Turistika v Číne

Je víkend ? Dokonca nedeľa ? Neplánujte si v Číne výlet na obľúbené turistické atrakcie. Číňania si vážia nielen svoju vlastnú prírodu, ale aj históriu, či kultúru. Nehanbia sa za ňu, sú na ňu hrdí. A tak v nedeľu, kedy majú všetci voľno, vyroja sa zo svojich miest, cesty sú plné a v blízkosti atrakcií upchaté. Toto sme si včera zažili pri návšteve starými časmi dýchajúcej dedinky Hongcun. Parkovisko pred vstupom, ale i samotné putovanie dedinkou pripomínalo mravenisko. Hneď po vstupe sme mali zážitok s miestnou tetuškou, ktorá nám ponúkala varenú kukuricu a nejaké ringloty. Hneď, ako nás opustila, vzali ju do parády miestni policajti - skončilo to rozbitým hrncom a po štvrťhodinke policajtom trepotajúcim sa v pevnom zovretí krku naštvaným manželom. Polícia tu rozhodne nie je nenápadný pilier moci. Dedinka Hongcun žije čulým turistickým ruchom. Okrem skromných nízkych starých stavieb v úzkych murovaných uličkách pripomínajúcich labyrint chodieb tu nájdete na každom rohu nejaký stánok so suvenírmi a občerstvením, v centre potom sieť obchodov - v každej budove obchod. Ubytovanie a reštauračné služby viac na okraji. Okrem dedinky sme navštívili aj opičiu dolinu a stretnutie s opičou rodinkou žijúcou vo voľnej prírode. Celé včerajšie putovanie zakončil útok čajových tetušiek. Pripomínalo to pobyt v blízkosti osieho hniezda tesne po tom, čo doň zavŕtate palicou. Ušli sme do miestneho krištáľovo čistého potoka troška schladiť telo i dušu a potom už späť do Emerald Valley na dobrú večeru u Shawna.

Žlté hory Huangshan mountain | stály odkaz

Komentáre

  1. mame vas radi :)
    mame vas radi a tesime sa z vasich sprav a ze sa mate fajne :) uzivajte vyletov a fotte a potom nam vsetko porozpravate a poukazujete :)
    publikované: 27.07.2015 16:41:40 | autor: Majka & Marek & Tamarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Než zavesíme naše fotky
    a to bude asi až na Slovensku, pozrite si https://en.wikipedia.org/wiki/Huangshan
    publikované: 28.07.2015 02:24:20 | autor: robocup (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014